فیلمساز کردستانی،

هنر انقلاب اسلامی، ارزش های والای انسانی و آیینی را به سینما ترزیق کرد

هنر انقلاب اسلامی، ارزش های والای انسانی و آیینی را به سینما ترزیق کرد
زانیار لطفی فیلمساز کردستانی با اشاره به جایگاه والای هنر انقلاب در عرصه سینما گفت: بازگرداندن هویت انسانی و آیینی به سینما از مهمترین دستاوردهای هنر انقلاب است.
دوشنبه ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۰
کد خبر :  ۱۳۸۳۹۰

زانیار لطفی، متولد 1360 سنندج ، فارغ التحصیل کارشناسی سینما گرایش تدوین به عنوان دانشجوی ممتاز با رتبه عالی وکارشناسی ارشد سینما از دانشگاه هنر تهران، وی که مسئول واحد هنرهای تصویری حوزه هنری استان کردستان است  به عنوان مدرس رشته فیلمسازی دانشگاه جامع علمی کاربردی فرهنگ و هنر سروش و دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد بازرگانی سنندج و حوزه هنری استان کردستان و انجمن سینمای جوانان ایران دفتر سنندج مشغول به فعالیت است و در سال 97  به عنوان مدرس نمونه دانشگاه جامع علمی کاربردی فرهنگ و هنر سروش انتخاب گردید .

تصویربرداری بیش از 50 فیلم کوتاه مستند، داستانی و تله تاتراز سال 1384 تا کنون و همکاری با شبکه‌های برون مرزی الکوثر، العالم و سحر به عنوان تصویربردار و تدوینگر از سال 1389 تا کنون در کنار مدیر تصویربرداری و کارگردان تلویزیونی بیش از 30 برنامه مولتی کم و ترکیبی و تدوین بیش از 40 فیلم کوتاه و بلند  مستند ، داستانی ،تله تئاتر ، سریال ، تیزر و برنامه های ترکیبی تلویزیون بخشی از فعالیت های هنری این هنرمند فیلمساز محسوب می گردد .

ساخت و کارگردانی چهار فیلم کوتاه داستانی :( نیمکت 1385، آرامش در حضور دیگران 1391، اندک جایی برای زیستن 1393 ، لانک 1394 ، نهست 1397) و دو فیلم مستند : (خواهر غریب 1390 و پوش کشی 1393)و انیمیشن:  ( بادبادک 1395 ) از دیگر سوابق هنری وی محسوب می گردد .

لطفی تا کنون عناوین مختلفی را از جشنواره های مختلف داخلی و بین المللی از آن خود کرده است که می توان به : عنوان برتر جایزه انجمن سینمای جوان برای اولین فیلم کارگردان  فیلم " نیمکت " در سال 1386، برنده جایزه بهترین تصویربرداری برای فیلم" انار میوه بهشت است "از جشنواره دانشجویی بندر عباس در سال 1391، برنده جایزه بهترین تدوین برای فیلم " دره پروانه ها "از جشنواره دانشجویی بندر عباس در سال 1391، برنده جایزه بهترین تصویر برداری برای فیلم کپی صفر از جشنواره منطقه ای سمنان 1391، برنده جایزه تصویربرداری جشنواره کشوری مقاومت1392، برنده جایزه بهترین فیلم از شانزدهمین جشنواره بین المللی سالاس اسپانیا برای فیلم " لانک " 2015، برنده جایزه بهترین تصویربرداری جشنواره مستقل آریزونا آمریکا 2016، برنده جایزه بهترین تصویربرداری جشنواره وسترن آیداهو آمریکا 2016 برنده جایزه بهترین تصویربرداری از جشنواره قرآن و عترت کردستان  1395، برنده جایزه بهترین تدوین فیلم از جشنواره روسانو ایتالیا برای  فیلم " لانک " 2016، برنده جایزه بهترین تصویربردار سومین دوره جشنواره دانشجویی فلامینگو آمریکا 2016، برنده جایزه بهترین کارگردانی بخش بین الملل جشنواره نوساز تاجیکستان برای  فیلم " لانک " 2016، برنده جایزه بهترین تصویربرداری جشنواره دانشجویی تنسی آمریکا 2018 و بهترین فیلم جشنواره آثار وتولیدات مراکز استانی صدا وسیما با فیلم "نهست" در خراسان شمالی اشاره کرد .

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان، زانیار لطفی فیلمساز کردستانی، دفاع مقدس را یکی از بازوهای پرتوان هنر انقلاب  عنوان کرد و گفت: بخش جدی از هنر انقلاب معطوف به سال های دفاع مقدس است و آثار سینمایی ساخته شده در ژانر دفاع مقدس برگرفته از هنر انقلاب است.

وی هدف هنر انقلاب در بخش هنرهای تصویری به قول شهید آوینی، بخشیدن  روح وصورتی تازه به قالب و فرم هنر غربی عنوان کرد و گفت:  به گمان بنده  هدف هنر انقلاب در سینما و هنرهای تصویری تعبیر همان جمله شهید آوینی است که ارزش های والای انسانی و آیینی را به سینما تزریق کرده و شناخت و تعریف متعهدی از هنر را ارائه داد.

کارگردان برتر جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی صدا وسیما ادامه داد: توجه به عدالت در جامعه، اعتبار فکری و اخلاقی، جایگاه معنوی برای زن، توجه به ارزش های انقلابی، حمایت از هنرمندان متعهد انقلابی مهمترین شاخص هنر انقلاب در بخش هنرهای تصویری است.

وی با توجه به فاصله گرفتن سینمای بعد ازانقلاب از سینمای مبتذل عنوان مکتب انقلاب اسلامی در بخش سینما بعد ازانقلاب را عنوان درستی دانست و گفت: فیلم‌های سینمایی از شرایط اجتماعی هر جامعه متأثر هستند و در عین حال، مسائل اجتماعی را بازنمایی می‌کنند.

وی ادامه داد: با وقوع انقلاب اسلامی، همگام با تغییر گفتمان سیاسی، سازمان تولید فیلمسازی دورۀ پهلوی فروریخت و سازوکارهای جدیدی با بازنمایی مسائل فرهنگی بر سینمای ایران حاکم شد که در طول 42 سال انقلاب اسلامی بسته به شرائط حاکم بر جامعه شاهد تولیدات متفاوتی نیز بوده ایم.

لطفی سینمای بعد از انقلاب را دارای نقاط ضعفی هم دانست و گفت : عدم بسط و تعامل با سوژه های روز را بتوان به عنوان یکی از مهمترین  ضعف ها در مسیر هنر انقلاب دانست که رفع آن  نیازمند پرورش هنرمندان و فعالیت تازه هنری در این راستا است.

وی مهمترین دستاورد هنر انقلاب را جریان هنری و فکری ایجاد شده در عرصه سینما دانست و در خصوص مردمی بودن هنر انقلاب گفت:هنر انقلاب یک هنر مردمی هست چرا که انقلاب مردمی است و بی گمان میزان مقبولیت انقلاب تأثیر مستقیم بر هنرمندان انقلاب اسلامی داشته است.

این کارگردان کردستانی گفت: خوشبختانه در خصوص حمایت از هنر انقلاب کارهای خوبی توسط مسئولین و دست اندرکاران هنر وفرهنگ شده است اما رسیدن به اهداف متعالی هنر انقلاب مستلزم سرمایه گذاری و اختصاص بودجه لازم خصوصا در عرصه هنر سینماست .

وی در این زمینه تصریح کرد: اگر می خواهیم در عرصه جهانی هنر انقلاب اسلامی در بخش سینما را رواج دهیم باید درکنار توجه جدی به آموزش در بخش تولید و خلق آثار ماندگارسینمایی از تکتولوژی های روز بهره برد و سرمایه گذاری لازم را در این عرصه به انجام رساند .

لطفی معرفی چهره سال هنر انقلاب را بسیار خوب عنوان کرد و گفت: این کار می تواند ضمن معرفی هنرمندان شاخص زمینه ای برای حرکت و تلاش دیگر هنرمندان در مسیر هنر انقلاب را فراهم کند.

وی ادامه داد: البته برای معرفی این هنرمندان با توجه به گستره وسیع هنر و شاخه های مختلف آن به نظر بنده معرفی چهره های سال هنر انقلاب باید در بخش های مختلف هنر لحاظ گردد و چهره سال هنر انقلاب در بخش سینما ، چهره سال  هنر انقلاب در تئاتر، چهره سال هنر انقلاب در بخش تجسمی، چهره سال هنر انقلاب در ادبیات، چهره سال هنر انقلاب در موسیقی، چهره سال هنر انقلاب در فرهنگ ومطالعات پایداری، چهره سال هنر انقلاب در پژوهش معرفی و در کنار این معرفی زمینه های لازم حمایتی از آنان نیز فراهم گردد.

ارسال نظر